"Не прошло и три года!": Соцмережі коментують закриття цукеркової фабрики Рошен в російському Липецьку

Спектр коментарів користувачів соцмереж - від іронічних до саркастичних.

Оголошення про продаж Рошену. Фото: ЖЖ.

Новина про те, що в російському Липецьку закривається цукеркова фабрика Rоshen для більшості користувачів соціальних мереж стала великою несподіванкою. Думки людей з цього приводу розділилися. Одні відкрито радіють, інші переживають про звільнених робітників, а треті іронізують, пишуть Патріоти України з посиланням на Вести.

Зокрема заявляють, що ця новина за своїм масштабом перебила очікування майбутньої інавгурації президента США Дональда Трампа.

Хтось жартує, що закриття фабрики стане серйозним ударом нижче пояса для російської економіки.

А дехто навіть готовий померти за плитку шоколаду Roshen.

"Совпадение? Не думаю" (с).

Окремі користувачі щиро не розуміють, чому можна радіти.

А хтось в шоколадній фабриці вгледів "останню твердиню українства" в Росії.

Інші згадують про фабрику в Липецьку в віршах.

Так, три роки тому Порошенко обіцяв продати цю фабрику. Ще до того, як став президентом.

В той же час директор Липецької фабрики Roshen Олег Казаков прокоментував новину про її закриття і розповів про кримінальну справу, яке заважає продати фабрику.

"Скажу тільки одне слово: " Дістали! .. Після закриття Липецької фабрики Roshen на вулиці опиняться 700 працівників, "які отримували пристойну за російськими мірками зарплату", - сказав Казаков.

Він зазначив, що фабрика зупиниться в квітні після вироблення всієї закупленої сировини. За останні три роки виробництво впало з 10-12 тис. тонн до 3 тис. тонн кондитерської продукції в місяць, а штат був скорочений з 1800 до 700 осіб.

Казаков підкреслив, що проблеми Липецької фабрики Roshen почалися через кримінальну справу про нібито шахрайські дії керівництва фабрики і її підрядника, науково-виробничої фірми "Металлімпресс", яка будувала логістичний центр Roshen. Слідчий комітет РФ вважає, що "Металлімпресс" завищив вартість будівництва, зажадавши відшкодування ПДВ в розмірі понад 180 млн рублів.

Басманний суд Москви раз в три місяці продовжує арешт нерухомого майна фабрики за клопотанням Следкома РФ, через що український траст ICU і компанія Rothschild не можуть знайти покупця.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...