"Не съели, не побили": Росіянин розказав, як йому живеться в "бандерівській Україні"

На думку Володимира Мальцева, менталітет українців відрізняється від росіян у кращу сторону.

Володимир Мальцев вже рік живе в Києві. Фото: Livejournal

Російський блогер і фотограф Володимир Мальцев, який живе в Україні вже рік, поділився своїми враженнями від перебування в країні і розвіяв деякі стереотипи, що нав'язуються російськими ЗМІ. Про це він написав у своєму Livejournal, передають Патріоти України.

"Пройшов рівно рік, як ми виїхали з Москви і поселилися в Україні, в Києві. Скажу відразу: у нас все добре. Мене не з'їли, не заарештували, не побили, говорити російською не заборонили. Тут взагалі набагато краще, ніж уявляють собі багато людей, які чули про Україну тільки по телевізору", - пише Володимир.

Як стверджує росіянин, українці багато платять за опалення в Україні, але вони самі винні в цьому.

"Багато хто дійсно витрачають позахмарні гроші на опалення. Виною цьому не погана України або злодій Яценюк, а низька енергоефективність будинку, де живуть люди ... А у пенсіонерів на комуналку тут є субсидія, так що ніяких пенсіонерів, які змушені платити за газ "дві тисячі" , тут немає ", - повідомив він.

За словами Володимира, російську мову ніхто не забороняє, а він особисто їздить на автомобілі з номерами з РФ.

"Тут всі нею (російською мовою. - Ред.) говорять, а хто не говорить, той розуміє. Абсолютно нормальна ситуація, що по роботі колеги або контрагенти пишуть мені листа українською, а я їм відповідаю російською. Виключення одне - офіційні документи.

Тому я вже абсолютно навчився, наприклад, читати договори, написані українською мовою. Ніякої проблеми немає взагалі", - розповів фотограф.

"Так, влітку мені прокололи колесо. Чи тому, що я москаль? Не знаю, вони записку "москаляку на гіляку" не залишили. А в Москві у мене одного разу дзеркала заднього виду відірвали. Буває таке скрізь", - додав він.

Відзначив Володимир і нову українську поліцію.

"Так, нова поліція крута. Вони повністю позбулися старих гаїшних звичок, ніяких засідок, облав і вимагання більше немає. Зате постійно бачиш патрульні машини.

Вони завжди допоможуть у будь-якій ситуації. Однозначно, що на і до того вельми безпечних вулицях Києва зараз стало ще безпечніше й спокійніше", - розповів він.

На думку Мальцева, менталітет українців відрізняється від росіян у кращу сторону.

"Українці дійсно відрізняються за менталітетом від росіян. Звичайно, я не маю на увазі 100% представників того й іншого народу, але якщо брати більшість, то українці за сукупністю характеристик свого менталітету кращі за росіян. Напевно, тому мені з ними легко спілкуватися і знаходити спільну мову", - вважає росіянин.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...