Не спрацювало: У Росії ліквідують пафосні "нанофабрики" через борги і нульовий результат

Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що "система підтримки інновацій поки що далека від досконалості", незважаючи на те, що на її розвиток "було витрачено досить багато зусиль".

Засідання уряду РФ. Фото: РИА Новости

Уряд Росії визнав неефективною поточну систему підтримки інновацій. Для її реформування буде створено спеціальний проектний офіс під кураторством віце-прем'єра Аркадія Дворковича. про це пише російське видання Коммерсант, інформують Патріоти України.

На засіданні експертної ради при уряді 26 січня Дворкович заявив, що в ході створення нової структури деякі інститути розвитку ("Роснано", РВК, "Сколково") після "уточнення мандатів і цілей" можуть бути ліквідовані або об'єднані.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що "поки система підтримки інновацій далека від досконалості", незважаючи на те, що на її розвиток "було витрачено досить багато зусиль". За його словами, головними проблемами є низький рівень кооперації науки і приватного бізнесу, недостатній попит на інновації і слабкий захист інтелектуальної власності.

Як пише видання, міністр у справах "Відкритого уряду" Михайло Абизов запропонував вирішити ці проблеми, радикально переглянувши структуру управління інститутами розвитку і створивши єдину держкорпорацію.

Проте Медведєв цю ідею не підтримав. У підсумку учасники наради прийняли рішення створити проектний офіс при апараті уряду, який під кураторством Дворковича буде управляти роботою інноваційних інститутів розвитку.

Після засідання віце-прем'єр заявив, що також було підтримано пропозицію уточнити мандати і ключові показники ефективності деяких діючих інноваційних структур. До числа тих структур, які потраплять під перегляд, Дворкович відніс "Роснано", РВК, Фонд Бортника, "ВЕБ Інновації" та "Сколково". При цьому він не виключив, що можливим є "об'єднання або ліквідація окремих інститутів".

"Протягом найближчих тижнів будуть представлені вже узгоджені з усіма відомствами пропозиції. Чи залишаться живими всі ці інститути, ще належить вирішити", - сказав Дворкович.

"Після найтемнішої ночі приходить день... Ми знаємо, що після підступної кровожерливої російської агресії настане наша Перемога!": Головнокомандувач Сирський звернувся до співвітчизників

неділя, 5 травень 2024, 9:32

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у день Воскресіння Христового звернувся до воїнів та всіх українців. . Він привітав зі святом Великодня всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святково...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...