"Не те, що деякі народи рівніші, але в одних внесок більший, в інших - менший, треті - узагалі українці", - російський журналіст

Олег Кашин порівняв англійський і туркменський народи, заявивши про "різницю масштабів і внесків". Також, за його словами, "башкирський народ взагалі не довів рівності російському".

Олег Кашин. Фото: соцмережі.

Російський журналіст Олег Кашин в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" заявив, що "внесок деяких народів у культуру більший, ніж інших", передають Патріоти України.

Ведучий Максим Курніков згадав про творчість башкирського поета Мустая Каріма. "Один із найвідоміших рядків Мустая Каріма – "не русский я, но россиянин", – сказав він.

"Знову ж таки, чудово, що він росіянин башкирського походження і все таке. Але теж, щоб башкирський великий, шанований і все таке народ довів мені свою рівність моєму народові, російському, з усією повагою я не можу...", – сказав Кашин.

Ведучий запитав, чи означає це, що для Кашина "є народи, які рівні, а які рівніші". Ну, слухайте, от я зараз в Англії. Звісно, англійський народ великий і тому, що він дав світу і [письменника Вільяма] Шекспіра, і [персонажа книг Джоан Роулінг] Гаррі Поттера, і тому, що він завоював півсвіту, і за всім. Але є народ туркменський, теж, напевно, кльовий, але водночас ми розуміємо різницю масштабів, різницю внесків. Є світові культури, є локальні культури. Є, узагалі, спірні культури, як ті хлопці, які американського проповідника з луків днями вбили, якщо пам'ятаєте. Тобто нерозумно заперечувати, що не те, що деякі рівніші, – що в одних внесок більший, в інших менший, треті – узагалі, українці, вибачте", – сказав Кашин.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...