Не тільки користь: Медики розповіли, коли категорично не можна пити воду

Надлишок рідини в організмі може стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям, тож іноді краще відмовитися від зайвого ковтка води.

Ілюстрація: kakprosto.ru

Не можна пити воду безпосередньо перед сном. Це може спричинити розлад режиму сну через те, що вночі захочеться у туалет. Окрім того, нирки вночі працюють повільніше, тож вранці у дзеркалі вас можуть "зустріти" набрякле обличчя і кінцівки, повідомляють Патріоти України.

Не можна пити воду під час інтенсивного тренування через можливе погіршення стану під час або після тренування. Адже через фізичну активність людині жарко і вона п'є води більше, аніж потрібно, вимиваючи електроліти (кислоти, солі, основи). А це може спричинити головний біль, нудоту і запаморочення.

Зайва кількість рідини в організмі додатково навантажує серце. Окрім того, не можна запивати водою гостру їжу через речовину капсаїцин, який викликає печіння. Вода допомагає капсаїцину поширитися по ротовій порожнині і стравоходу. Також медики наголошують, що надмірна кількість рідини в організмі веде до вимивання натрію. Також це навантажує нирки, заважаючи їм постачати в кров необхідні речовини.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...