Не в Китаї: Далай-лама розповів, коли і де планує своє переродження

Далай-лама XIV вважається духовним лідером тибетського народу. У 1959 році він покинув Китай і з тих пір живе в Індії.
Далай-лама XIV. Фото: Рейтерс.
Духовний лідер Тибету Далай-лама розповів, що, можливо, переродиться в Індії, де він жив у вигнанні протягом 60 років. І заявив, що це буде вже скоро, як він вважає, передають Патріоти України.
Він додав, що будь-який його наступник, якого вибере китайська влада, не буде заслуговувати на повагу. «Китай розглядає переродження Далай-лами як щось дуже важливе, вони більше дбають про наступного Далай-ламу, ніж про мене, - сказав він. - Але якщо народяться два Далай-лами: один у вільній країні, а один - обраний Китаєм, то ніхто його поважати не буде. Це для китайців проблема».
У Китаї раніше заявляли, що влада може сама вибирати перенародженого Далай-ламу, так як вони успадкували таке право від імператорів останньої китайської династії Цин. Однак в Тибеті вважають, що така ініціатива - спроба вплинути на тибетські традиції.

Далай-лама XIV вважається духовним лідером тибетського народу. У 1959 році він покинув Китай і з тих пір живе в Індії. У 1989-му удостоєний Нобелівської премії миру. Влада Китаю оголосила його поза законом як керівника тибетських сепаратистів.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...