Не віддає ключі від церкви: На Тернопільщині священик РПЦ мститься громаді за перехід до ПЦУ (фото)

Місцеві правоохоронці у конфлікт між жителями та представником Московського патріархату не втручаються.

Церква у селі Радошівка. Фото: соцмережі.

У селі Радошівка Шумського району, що на Тернопільщині, священик УПЦ МП намагається помститись громаді, бо та перейшла до Православної церкви України. Він не віддає ключі від храму та статутні документи. Місцеві правоохоронці у конфлікт між жителями та представником Московського патріархату не втручаються. Про це написали на сторінці села у Facebook, передають Патріоти України.

Так, громада прийняла рішення про приєднання до Православної церкви України ще 16 січня. Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор 21 січня задовільнив це прохання. Однак священик УПЦ МП волю громади виконувати не збирається.

"31 січня він демонстративно відмовився повернути людям ключі від їх церкви та установчі документи. Люди були вимушені опечатати двері і повісити додатково ще один, свій, замок", – йдеться у повідомленні.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...