Не відкрутишся, зраднику: Заарештований Вишинський не може вийти з українського громадянства, - ДМС

Процедура виходу з громадянства передбачена тільки для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави.

Головний редактор РІА Новини України Кирило Вишинський, якого підозрюють в зраді, не може вийти з українського громадянства. Про це заявив прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

Законодавство передбачає процедуру виходу з громадянства. Заяви людини недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки, пояснив Гунько.
За його словами, процедура виходу з громадянства передбачена тільки для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звертатися потрібно в закордонну дипломатичну установу. Гунько нагадав, що ст.18 закону про громадянство прямо вказує на те, що вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню. Також ст.2 закону вказує на те, що якщо громадянин України є також громадянином іноземної держави, то в правовідносинах з Україною його визнають виключно як громадянина України.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...