"Не встановлено замовників вбивства Гандзюк. Луценко чудово знає, хто це. Ми теж", - Роман Сініцин

Вбивство Катерини Гандзюк викрило низку проблем в українській правоохоронній системі.

Роман Сініцин. Фото: УНІАН.

Розслідування вбивства Катерини Гандзюк саботувало слідство. Про це говорить в інтерв'ю журналістам волонтер Роман Сініцин, передають Патріоти України.

"Не встановлені замовники. Луценко чудово знає, хто це. Ми теж. Навели силовиків на одного з організаторів - Ігора Павловського (помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука. - ред.). У Луценка була істерика, але через три дні його затримали. Потім була ще низка затримань.

Хотіли вручати підозру місцевому кримінальному авторитету Левіну. Він сидів за серійні вбивства, але вийшов по закону Савченко. Із серпня перебуває за кордоном. Підозрюємо, слідство на цьому хоче поставити крапку. Це зручно. Людини нема, але він - замовник. Це не так. Левін - один із організаторів, середній рівень", - пояснює волонтер.

Справу Гандзюк поліція передала Службі безпеки, говорить він. "Це сталося після смерті Каті. З першого дня вона говорила, що не вірить нацполіції ні в Херсоні, ні в Києві. Адвокат підтверджує, що справу передали не в повному обсязі - без матеріалів негласних слідчих розшукових дій. Наприклад, без прослушки. За давньою міліцейською традицією вони могли загубитися.

Хочеться вірити, що СБУ краще розслідуватиме. Кожні кілька днів проходять обшуки, затримання. Допитують свідків", - каже Роман Сініцин. На його думку, вбивство Катерини викрило низку проблем в українській правоохоронній системі.

"Це - повна корумпованість поліції. На прикладі Херсонської області це добре видно. Існує кругова порука. Перший підозрюваний Микола Новіков не мав жодного стосунку до вбивства. Три дні на морі пиячив, вимкнув телефон. Тільки на підставі відсутності зв'язку ліпили з нього виконавця (у серпні Новікова звільнили з-під варти, справу закрили. - ред.).

Кум затриманого організатора Сергія Торбіна - заступник начальника карного розшуку Херсонської області Сергій Курділов. Він досі навіть не звільнений. Слідство покриває виконавців та організаторів. Ми з першого дня бачили, що воно не працює. Не брали камери спостережень, не опитали свідків, не встановили речовину. Саботували справу. Коли вона набула розголосу, поліція затримала Новікова. Жоден із правоохоронців не отримав навіть догану. А керівник поліції Херсонської області Артур Меріков згодом отримав ще й генеральські погони", - додає волонтер.

Джерело: Gazeta.ua

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...