Не втратити себе: Соратник Сенцова Олександр Кольченко розповів, як із ним поводяться в російській колонії (відео)

Українського політв'язня поставили на так званий "профілактичний облік", як "особу, схильну до поширення екстремізму".

Олександр Кольченко. Фото:http://ua.krymr.com/

Громадянина України, кримського політв'язня Олександра Кольченка, якого утримують в ув'язненні у Росії, поставили на «профілактичний облік» у колонії Копейська, де він відбуває покарання, як "особу, схильну до поширення екстремістської ідеології". Інформацію про це поширили члени "Громадської спостережної комісії" Челябінської області, які відвідали українця в колонії. про це пише Крим.Реалії, інформують Патріоти України.

"Олександр Кольченко був поставлений на так званий "профілактичний облік" у зв'язку з тим, що у вироку є поняття "тероризм, екстремізм". Як нам пояснив представник колонії, профілактичний облік застосовується до всіх, у кого такий суворий вирок.

Якщо протягом трьох місяців засуджений "не виявить себе як схильний до екстремізму і тероризму", то облік знімається. Начебто, ніяких утисків у зв'язку з цим не має бути. Ми занесли його до "Реєстру безпеки", як і Олега Сенцова", – повідомила в Facebook член регіональної спостережної комісії Тетяна Щур.

На відео, яке зняли в колонії члени "Громадської спостережної комісі", Олександр Кольченко розповідає про те, що попросив роз'яснень стосовно того, що таке екстремізм.

"Мені сказали, що екстремізм – це невдоволення чинною владою. Я питаю: "А якщо йдеш на вибори і голосуєш за іншого кандидата, це теж екстремізм?". Мені не змогли відповісти і стали посилатись на вирок", – сказав Кольченко.

Кримчанин додав, що 5 березня йому зробили усну догану за відсутність нагрудного знака і через те, що не привітався зі співробітником колонії. Після догани Олександра Кольченка направили до ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.).

Як відомо, Олександр Кольченко і Олег Сенцов були засуджені в Росії Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їм висунули звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Російської громади Криму" і партії "Єдина Росія" в анексованому Росією Криму.

Обох українців російський правозахисний рух "Меморіал" визнав політв'язнями. У суді Сенцов і його захист наполягали на українському громадянстві режисера. Ще одного фігуранта справи Геннадія Афанасьєва засудили на сім років позбавлення волі і відправили до колонії в Сиктивкарі в Республіці Комі.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...