"Не вистрілило зараз величезним гнійником на півкраїни, вистрілить пізніше": Марина Данилюк про "незамінне" вугілля з "ДНР"

Журналістка говорить про те, як Гройсман із Насаликом запевняють українців у тому, що Донбас — єдиний порятунок, тож треба миритися з тими, хто в 2014-му скорилися окупантові.

Ілюстрація: https://www.akcent.org.ua

″Гройсман з Насаликом можуть, як папуги, твердити щодня, що ″альтернативи вугіллю з ордло немає″. Але є кілька простих речей, які розуміє кожен громадянин з двома звивинами″ — пише Марина Данилюк, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"1.Вони лякають щодня країну, що воює (!!!), віяловими відключеннями, енергетичним Армагеддоном – оскільки вугілля з ″ДНР″ – незамінне. Давайте говорити прямо, що це вугілля ДТЕК. Спритного ділка, який вміло співпрацював хоч з Януковичем, хоч з Ющенком, хоч з Юлею, хоч з Петром Олексійовичем. І якщо раніше Рінату Леонідовичу все прощалося, оскільки металургія – це наше все, то навіщо цілком потурати олігархові, який гудів в гудки під час ″русской вєсни″. А потім і зовсім втік до Києва, кинувши шахтарів і свої готелі-стадіони під контролем ″ДНР″. Коли Гройсман з Насаликом продовжують твердити свою мантру про незамінне вугілля без будь-яких пропозицій щодо поліпшення енергетичної безпеки країни, вони ставлять державу в ″ахметозалежність″ на багато років вперед. Тобто ніякого розвитку і перспективи – тільки консервація старих конструкцій.

2. Дуже різонув п’ятничний спіч Насалика в Раді про 60 тисяч шахтарів, які через блокаду підуть воювати в банди ″Л/ДНР″. Знову ж вічна «шахтооріентація» без інших перспектив. Чому 40 мільйонів населення повинні страждати через тих, хто в 2014-му замість того, щоби розквасити морди ″аквафрешерам″ в ОДА, мовчки залізли в шахту і сидять там, як гноми, без єдиного опору окупантові? Навіщо через тупізм міцних мужиків Донбасу гинуть 23-річні хлопчики з інших регіонів? Цією невиліковною ″шахтооріентацією″ ми приречуємо країну бути не те що буфером між РФ і ЄС, а звичайною «сірою зоною» – похмурою, безперспективною землею з розгулом бандитизму, контрабанди і угрупованнями бутлеґерів і наркоділків.

3. Гройсман і Насалик повинні зрозуміти, що щоденні відмазки, нульові напрацювання в енергетичній безпеці країни, страшилки, які нікому не страшні, дуже дратують населення. І грають проти них самих. Ви – топ-менеджери виконавчої влади або два халіфи на годину, яким в принципі пофіг майбутнє цієї держави і результат страшного військового конфлікту із сусідньою державою на Донбасі? Ця інфантильність грає на руку ″псевдоблокадникам″ – Семену, Парасюку, у яких: 1) купа особистих інтресів; 2) камера і дівчина з мікрофоном телеканала викликають ерекцію. Баті та Рубєжу – за якими тюрма плаче за статтею «бандитизм». І жахливо карикатурному персонажу – Гацьку, який за останні кілька років запам’ятався лише вульгарними плакатами «хтось боїться Гацька». Гройсман і Насалик повинні зрозуміти, що громадяни на межі нервового зриву можуть легко створити кумирів з ось цих ось неоднозначних персонажів.

4. Ключове. Занадто довго вся влада / країна няньчила Донбас. Звідси всі ці міфи про ″Донбасі, який годує країну″, про ″шахтарів, без яких в країні буде дефолт″ і так далі. Нескладно знайти статистику з держбюджетів, де на дотації Донбасу і шахтарям витрачали грошей більше, ніж на всю армію. У 2014 році вийшло так, що цей підгодований промисловий регіон виявився епіцентром військових дій. Насправді це знак, що пора вже економіку переорієнтувати і відмовлятися від старих міфів про годувальників всієї країни. Шукати нові виходи – не ми перші, не ми останні, де є проблеми з вугіллям, газом і нафтою. Без розв’язання цієї ключової проблеми, що Донбас ніякий не особливий, а частина однієї країни – ми не те, що не виграємо цю війну, ми переведемо цю фігню в хронічну стадію. Не вистрілило зараз величезним гнійником на півкраїни, вистрілить пізніше. На той час Гройсман з Насаликом можуть вже і померти, але тут будуть жити діти нинішніх 40 мільйонів українців."

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...