Не захотів ділитися: На Миколаївщині фермер найняв озброєну охорону, щоб не віддавати урожай компаньйону

​Скандал розгорівся між власниками поля, які не зуміли цивілізованим способом розділити сільгоспугіддя.

Ілюстрація:www.city.kherson.ua

Розбірки розгорілися біля села Христофорівки в Миколаївській області. Збирати пшеницю приїхали співробітники охоронної фірми, всього близько 40 озброєних людей. Трагічних наслідків вдалося уникнути лише завдяки тому, що в конфлікт вчасно втрутилася поліція і загін спецназу. Про це пише Преступности.НЕТ, інформують Патріоти України.

Силовиків про допомогу попросив потерпілий фермер. Він повідомив, що вночі 25 червня біля села Христофорівки Баштанського району побачив озброєних людей, які на його полі збирали урожай.

"На місце одразу прибули поліція і спецназ", - йдеться в повідомленні поліції.

Поліцейським "фермери" зі зброєю стали говорити, що діють в правовому полі, на підставі наявних у них юридично оформлених документів.

Всі факти про те, що сталося введені в ЄРДР і кваліфіковані за статтею 186 КК України. Але місцеві ЗМІ повідомили деякі деталі скандалу між компаньйонами.

Потерпілий фермер розповів, що на його поле заїхали 8 легковиків, два комбайна, дві фури та близько 40 озброєних людей. Він викликав поліцію, але поліцейські обмежилися тим, що опитали цих людей, а після цього поїхали.

Зранку 26 червня комбайни знову вийшли в його поле і продовжили збір пшениці, фермер знову викликав поліцію. На місце за деякими даними приїжджав навіть замначальника ГУ Нацполіціі в Миколаївській області Артур Гаспаров, спецназ і оперативники з карного розшуку.

"Конфлікт почався ближче до обіду. Але приїхали беркутівці і скандал затих. У озброєних людей були вилучені три карабіни "Сайга", телескопічні кийки, біти. Частина з людей була доставлена в райвідділ. А комбайни і фури доставлені на штрафмайданчик", - пише видання.

Пізніше стало відомо, що в Баштанський райвідділ було доставлено близько 20 осіб, які здійснювали незаконний збір врожаю пшениці.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...