Не залишати в спокої: Глава розвідки США назвав цілі Кремля в Україні у 2016 році

"Москва продовжить наполягати на подальшій регіональної інтеграції, посилюючи тиск на сусідні країни і змушуючи їх вступити в очолюваний Москвою Євразійський економічний союз", - Джеймс Клеппер.

Джеймс Клеппер. Фото: Обозреватель.

Влада Російської Федерації в 2016 році буде перешкоджати спробам інтеграції України на Захід і продовжуватиме впливати на Київ. Про це заявив глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Москва продовжить наполягати на подальшій регіональної інтеграції, посилюючи тиск на сусідні країни, щоб вони взяли приклад Вірменії, Білорусі, Казахстану і Киргизстану, вступивши в очолюваний Москвою Євразійський економічний союз", - говорить він.

Глава американської розвідки не очікує широкомасштабного військового вторгнення Росії в Україну, як і повного мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Конфлікт уздовж контактної лінії, ймовірно, буде, як і раніше, ускладнювати пошуки політичного рішення, а потенціал для ескалації буде зберігатися", - вважає він.

На думку Клеппера, Україна продовжить стикатися з "серйозними проблемами", серед яких - продовження реформ і прийняття поправок до Конституції, відповідно до вимог мінських угод.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, раніше російський військовий експерт і журналіст Павло Фельгенгауер висловив думку, що стратегічні цілі Кремля щодо України не змінилися за час, що минув з початку конфлікту на Донбасі. У керівництві Росії роблять ставку на те, що "Україна сама розвалиться" вже в найближчі місяці.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...