Не зважаючи на шалений спротив "системи": Судді, які переслідували євромайданівців, таки будуть покарані – остаточна крапка від ВСУ

Донедавна Вищий адміністративний суд масово скасовував рішення ВРЮ про звільнення суддів Майдану. ВАСУ вважав, що судді нічого не порушили.

Верховний суд України. Ілюстрація:kdka.org.ua

Днями Верховний суд України поставив остаточну крапку в питанні, чи порушили присягу судді при винесенні незаконних рішень стосовно активістів Євромайдану і чи будуть вони хоча б звільнені. Про це написав у своєму Facebook Роман Маселко, інформують Патріоти України, продовжуючи:

Нагадую, до сих пір Вищий адміністративний суд масово скасовував рішення ВРЮ про звільнення суддів Майдану. ВАСУ вважав, що судді нічого не порушили. Натомість Верховний суд, розглянувши справи судді Чалої, Швачач, Марцинкевича, вирішив, що Вища рада юстиції прийшла до правильного висновку про порушення цими суддями присяги, а рішення ВАСУ про скасування висновків ВРЮ є незаконними.

Отже усі намагання суддів продовжити традицію безкарності, користуючись "особливим підходом" ВАСУ зазнали фіаско. На моє переконання рішення ВСУ є законними і справедливими. А от чому ВАСУ по усіх справах зайняв позицію про неможливість відповідальності суддів викликає цілий ряд питань. Окремі висновки ВАСУ відверто дивували.

Безкарності не буде і це справді дуже важливий сигнал. А ще - це доказ того, що суддям варто керуватися верховенством права, а не вказівками влади.

Але ці судді, це лише невеличка частинка. Невідворотність покарання повинна спрацювати для усіх, хто тоді переступив закон і совість та зрадив присязі.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...