"Небезпечний прецедент, який може мати фатальні наслідки для держави": З'явилася реакція Муженка на вирок суду для генерала Назарова

Перед командирами всіх ланок військового управління постало питання: чи треба захищати свою країну, судова система якої зараз створена так, що всі твої рішення і дії будуть трактуватися як злочин, ставить питання начальник Генштабу.

Віктор Муженко. Фото:http://gazeta.zn.ua/i

В Україні перед командирами всіх ланок військового управління тепер стоїть питання: чи треба захищати свою країну, якщо її судова система всі рішення і дії трактує як злочин. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, передають Патріоти України.

Він нагадав, що як головнокомандувач ЗС України несе повну відповідальність за всіх військових і їх рішення, за кожну перемогу і поразку. І у нього болить душа за кожну втрату, "тому що це - війна. І там смерть", гинуть кращі сини українського народу, а "від втрат жоден командир не застрахований".

"В Україні, яка третій рік поспіль воює, створений небезпечний прецедент, який може мати фатальні наслідки для держави. Браво. Агресор аплодує ... Перед командирами всіх ланок військового управління постало питання: чи треба захищати свою країну, судова система якої зараз створена так, що всі твої рішення і дії будуть трактуватися як злочин? Сподіваюся, що рішення будуть справедливими", - зазначає Муженко.

За його словами, незрозуміла позиція військової прокуратури - чи може вона захищати командирів, чи призначена тільки карати?

"Побратими. Мої командири і солдати. У кожного з вас є ВИБІР. Гідно захищати Україну. Так, як ми це робимо щодня. Приймати рішення і діяти. Нести відповідальність за них, або уникати цього. У кожного генерала, офіцера і солдата є вибір. Захищати український народ чи ні? Майте мужність визначитися самому собі - чи служити чесно своїй Батьківщині і в подальшому? Або завжди сумніватися в тому, що твоя країна гарантує твій захист?"- звертається головнокомандувач до військових.

І сам же відповідає:

"Без сумнівів - так. Захищати. Крім нас цього ніхто не зробить. Ми єдині, і ми вірні нашому народові. Ми не продажні. І ми згуртовані навколо ідеї захисту. Навіть ціною свого життя! І МИ ПЕРЕМОЖЕМО!"

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...