"Нехай не триндять": Спростування брехні Медведчука про "законно засудженого" Стуса, - журналіст

Головною "провиною" Василя Стуса була вірші та літературознавчі статті, які він написав українською мовою.

Василь Стус був винен тільки у тому, що... писав вірші. Архівне фото.

"Завдяки тов. Медведчуку, агенту "Соколовському", вчимо матчастину й перевіряємо його тезу, що "Стуса посадили, бо він був ворогом радянської влади", - пише журналіст Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Отже:

1972 року Василеві Стусу були інкриміновані 14 віршів і 10 літературознавчих статей, зокрема есе про творчість Павла Тичини "Феномен доби". Вирок – п'ять років таборів суворого режиму та три роки заслання.

В 1980-му Стусові інкримінували листи до Андрія Сахарова, Левка Лук’яненка, звернення в прокуратуру з вимогою притягнути до відповідальності осіб, винних у незаконному переслідуванні Миколи Горбаля, вірші, а також "усна агітація", єдиними доказами якої були зеки-кримінальники, яких КГБ привіз аж із Колими. Вирок – 10 років таборів особливого режиму та п'ять заслання.

Тож хай відомий адвокат Медведчук і його шістки-адвокати не триндять про те, що Стус був законно засуджений і що його захист не мав жодного сенсу. Це брехня. Слава Богу були інші адвокати (Сергій Мартиш, Софія Каллістратова, Неллі Німірінська тощо), які з гідністю захищали своїх клієнтів".

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...