Несподівано: Найдешевша їжа очолила список продуктів довголіття

Вживання квасолі завдяки вмісту в ній заліза сприяє формуванню еритроцитів, надходженню кисню в усі клітини організму, підвищенню імунітету.

Квасоля. Фото: ЖЖ.

Тим, хто мріє поповнити ряди довгожителів з міцним здоров'ям, слід звернути увагу на висновки, зроблені співробітниками Американського інституту по вивченню раку. Найкращим продуктом, що сприяє продовженню життя, ці фахівці назвали доступну всім дешеву квасолю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Квасоля знаходиться на вершині списку продуктів, що безпосередньо впливають на довголіття людини", - заявили дослідники з США. Вони склали перелік з 10 продуктів харчування, вживання яких безпосередньо впливає на стан організму і на його схильність до тривалого існування. Квасоля, на думку авторів списку, має бути присутня в кожному прийомі їжі.

При цьому для зміцнення здоров'я, як вважають медики, підходить навіть консервована квасоля, яку вони рекомендують додавати практично в усі страви. Корисні властивості квасолі, відзначають лікарі, обумовлені її складом: в ній міститься така безліч цінних нутрієнтів, що конкуренції з квасолею не витримують навіть очевидно корисні продукти.

Цей вид бобових містить в собі крохмаль, вуглеводи, амінокислоти, каротин, майже всі необхідні людині вітаміни (A, K, E, B1, B2, PP, B6, C) і мінерали (Ca, Fe, K, Cu, Zn, S ), а також легкозасвоювані білки, що перевершують за харчовою цінністю багато сортів риби і м'яса.

"Вживання квасолі, завдяки вмісту в ній заліза, сприяє формуванню еритроцитів, надходженню кисню в усі клітини організму, підвищенню імунітету", - повідомили представники Американського інституту по вивченню раку. Експерти вказують, що при проведених раніше наукових дослідженнях були знайдені докази того, що вживання квасолі допомагає при багатьох захворюваннях - наприклад, при ревматизмі, кишкових інфекціях, захворюваннях шкіри, бронхів.

Крім цього, аргінін, присутній у складі квасолі, знижує рівень цукру в крові і надає інсуліноподібний ефект на процес обміну речовин, що захищає від розвитку діабету і ожиріння. Відзначимо, що наступними в списку продуктів довголіття виявилися ягоди, червона капуста, гриби, зелень, насіння льону, горіхи, кукурудза, чай і цільне зерно.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...