Невже "зливають"?: Кремль відмовився від святкування дня анексії Криму в центрі Москви

В адміністрації Путіна вважають, що такий формат святкування "вже застарів", а у мерїі російської столиці запевнили, що перекривання центру під час "свята", заважає москвичам.

В адміністрації Путіна вирішили відмовитися від сформованого з 2014 року формату святкування дня анексії Криму Росією. Про це Дождю розповіли на умовах анонімності кремлівський чиновник, людина, близька до мерії Москви, і співрозмовник, близький до керівництва Держдуми, передають Патріоти України.

Святкування традиційно проходить 18 березня - в цей день був підписаний договір про "прийняття півострова до складу Росії". У той же день на Красній площі пройшов мітинг-концерт під назвою "Ми разом!". Там зібралися близько 110 тис. осібк, перед ними крім популярних співаків і політиків виступив президент Росії Володимир Путін.

Цей формат повторювали і в наступні два роки: біля стін Кремля збиралися близько 100 тис. осіб, перед ними також виступав Путін. У минулому році він особисто не відвідував мітинг, але зв'язався з учасниками по відеозв'язку з Криму, куди поїхав проінспектувати будівництво Керченського моста.

В цьому році вирішено, що такий формат застарів - не можна весь час повторювати одне й те саме, говорить кремлівський чиновник. Він визнав, що на мітинги такого масштабу доводилося зганяти бюджетників і це створювало враження зайвої "заорганізованості". Співрозмовник, близький до мерії, говорить, що через мітинг доводилося перекривати центр, що заважало іншим москвичам.

Людина, близька до думського керівництва, каже, що формат святкування вирішила змінити нова команда внутрішньополітичного блоку Кремля - з осені його курирує перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко замість В'ячеслава Володіна, який перейшов на пост спікера Держдуми. Нова команда хоче працювати по-своєму і не повторювати попередників, говорить співрозмовник.

"Люди не могли з району їздити аж до Києва": Відома акторка після смерті матері розкритикувала медичну реформу Супрун

вівторок, 14 травень 2024, 11:59

Українська акторка Віра Кобзар розкритикувала медичну реформу ексочільниці Мінохорони здоров’я Уляни Супрун та колишнього президента Петра Порошенка. Вона з жахом пригадала часи перебування її матері в лікарні Шепетівки та розповіла, що нове відділення...

"Найголовніше, щоб у мене не забрали російський паспорт": Український футболіст хоче виступати за збірну РФ

вівторок, 14 травень 2024, 11:44

Український півзахисник Артур Мурза, який у березні 2024 року перейшов у російський Муром із Другої ліги, зізнався, що має подвійне громадянство. За словами Мурзи, якого цитує Sport24, він не відмовляється від громадянства України, однак мріє виступати...