Незвичайні озера нашої планети

Неймовірна краса цих п'яти озер зачаровує.

Історія кожного такого озера неповторна, так само як і природна краса. Патріоти України пропонують познайомитися з деякими з них.

1) Озеро Охос-дель-Саладо, Аргентина - Чилі

Найвищий вулкан в світі і найбільш високогірне озеро носять одне ім'я Охос-дель-Саладо. Розташовується найвищий в світі джерело води на висоті 6 390метрів над рівнем моря, мініатюрне озеро утворилося в одному з кратерів вулкана Охос-дель-Саладо. Розміри озера зовсім невеликі, його максимальний діаметр становить близько 100 метрів, а глибина досягає 10 метрів. Оскільки вулкан вважається вимерлим, по його схилах регулярно проводять екскурсії, але лише одиниці туристів наважуються на тривалий похід до кратера.

2) Озера Лагуна-Бланка і Лагуна Верде, Болівія

Прекрасні озера Лагуна-Бланка і Лагуна Верде, розташовані в Болівії на території національного парку Едуардо Авароа, прийнято розглядати як єдину пам'ятку. Знаходяться вони на висоті 4 300 метрів над рівнем моря і з'єднані вузьким протокою. Незважаючи на близьке розташування один до одного, озера абсолютно різні, кожне з них має унікальні особливості.

3) Озеро Тілічо, Непал

У Непалі серед неприступних вершин гірського масиву Аннапурна сховалося мальовниче озеро Тілічо. Розташоване воно на висоті 4 919 метрів над рівнем моря, площа озера не перевищує 5 кв. км. Живлять озеро талі води льодовика Тілічо, на його поверхні часто можна побачити що відкололися від нього крижані брили. З метою безпеки туристам дозволено прогулюватися виключно по північному березі озера, так як на південному березі постійно зберігається загроза сходження лавини.

4) Сарезське Озеро, Таджикистан

На Памірі на висоті 3 263 метра над рівнем моря знаходиться Сарезське Озеро. Площа водойми складає близько 80 кв. км, а максимальна глибина досягає 505 метрів. Сарезське Озеро є одним з небагатьох на планеті, для якого відома точна дата появи - 5 лютого 1911 року. В цей день в горах трапився сильний обвал, в результаті якого виявилася заповнена річка Мургаб.

5) Озеро Морске Око, ‎Польша

Розташоване в польських Татрах озеро Морське око не випадково вважається одним з найкрасивіших у світі. Озеро розташоване на висоті 1 395 метрів над рівнем моря, його максимальна глибина перевищує позначку 50 метрів. Навколишні озеро соснові ліси настільки гарні, що з давніх часів привертали і продовжують залучати високопоставлених осіб. На березі озера любив відпочивати Папа Римський Павло II, спеціально для нього до озера проклали асфальтовану доріжку довжиною понад 10 км.

Фото: pictame

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...