Нічний експрес: Як виглядають вагони-спальні в японських поїздах (фото, відео)

​Багато японців надають перевагу поїздам перед авіаперельотами, і подивившись ці фото, можна зрозуміти чому.

Японський плацкарт. Фото: Фейсбук.

В Японії користуються популярністю нічні експреси «Sunrise», що з'єднують Токіо з Такамацу і з Ідзумо. Про їх особливу рису - сидячі місця «дзасекі» - на своїй сторінці в Фейсбуці розповіло посольство Японії в Росії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вагони дзасекі (вони ж нобі нобі) затягнуті килимовим покриттям і поділені невисокими перегородками на поодинокі секції, що нагадують купейні полиці в звичних потягах. На них можна не тільки сидіти, а й лежати, витягнувшись в повний зріст.

За словами автора блогу Only In Japan Джона Доба (John Doub), ці вагони нагадують одночасно азіатський капсульний готель і європейські кушетки.

При необхідності пасажир може також скористатися платною душовою кабіною.

Дзасекі користуються популярністю, так як за них не стягують додаткову плату, на відміну від місць інших категорій. Путівники для туристів відзначають, що з цієї причини місця нобі нобі забронювати непросто, їх оперативно розкуповують.

Капсули для пасажирів. Розташовані в 2 яруси.

Ще ракурс.

Ракурс разом з проходом.

Набір для пасажира.

А це, мабуть, категорія вище класом, тут і комплект більше.

Локомотив "Санрайз експресса".

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Як виглядало обличчя неандертальської жінки, яка жила 75 тисяч років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...