Нічого святого: На Хмельниччині вандали зруйнували меморіал пам'яті героїв АТО (фото)

Інцидент стався вночі з 13 на 14 жовтня. Зловмисники розвалили постамент меморіалу.

Знищений меморіал. Фото:Facebook

В Городку Хмельницької області невідомі вандали зруйнували меморіал ветеранам війни на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" у Facebook, передають Патріоти України.

"У ніч із 13 на 14 жовтня у Городку вандали зруйнували меморіал героям російсько-української війни, який самотужки збудували члени Городоцької міської організації ВО «Свобода» разом із прихильниками (фото).

Відкриття пам’ятників було заплановано на 15 жовтня 2017 року о 16.00. Тож, 13 жовтня, щоб встигнути завершити будівництво свободівці працювали до 10 години під світлом ліхтариків. А вже на ранок було понівечено постамент пам’ятника героям російсько-української війни.

Насамперед, виникає питання до роботи місцевої поліції, яка в самісінькому центрі міста не помітила (чи не зробила вигляд, що не помічає) акту наруги над меморіалами українських героїв. Далі питання до СБУ...

"Протягом трьох років ми чекали і сподівалися, що місцева влада все ж спроможеться увічнити пам'ять героїв. Але їм очевидно, байдуже. Тож, 7 жовтня власними силами розпочали будівництво пам'ятників Героям російсько-української війни та Небесній сотні на центральній площі . Попередньо з метою уникнення непорозумінь по місту розповсюдили інформаційні листівки про мету будівництва", - розповідає Назарій Чепко.

Націоналіст переконаний, що без вказівки "регіоналів" тут не обійшлося. Лише почали роботи, як на другий день вже містом пішли ширити чутки, що то екс-"регіонал" будує.

До слова, усі деталі меморіалів власними руками були виготовлені за участі добровольців Легіону «Свободи», учасників оборони Донецького аеропорту Назарія та Валерія Чепків (сина та батька)." - сказано в повідомленні.

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...