Німецьке видання звинуватило "5 канал" в ухиленні від сплати податків

Вже кілька років співробітники каналу отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки, пишуть західні журналісти.

"5 канал". Фото: відкриті джерела"5 канал" - українська телекомпанія, що належить президенту Порошенку, платить зарплату співробітникам із нелегальних кас для ухилення від сплати податків. Так пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), передають Патріоти України із посиланням на dw.com.

Сім нинішніх і колишніх співробітників редакції "5 каналу" підтвердили FAZ, що вже кілька років отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки. На одну картку приходить офіційна зарплата, сума якої часто дорівнює мінімальній зарплаті, прописаній в українському законодавстві, а на іншу - більша сума неофіційної зарплати, отримання якої не вимагає розписки. Раніше неофіційна зарплата виплачувалася готівкою, повідомили журналісти.

Адміністрація Президента Порошенка у відповідь на запит FAZ заявила, що коментар на цю тему може дати тільки "5 канал". Серед іншого німецьке видання цікавилося, чи відомо президентові Порошенку про передбачувані "сірі доходи" на його телеканалі. Прес-секретар "П'ятого каналу" Олександра Матіос по телефону підтвердила отримання запитань від FAZ, пообіцявши відповісти на них, проте реакції так і не було. Головний редактор Володимир Мжельський не відповів німецьким журналістам ні по телефону, ні електронною поштою.

Дві журналістки телеканалу, Оксана Гриценко і Ксенія Новикова, погодилися виступити як свідки під власними іменами, в той час як інші п'ять співробітників віддали перевагу бути неназваними. Жоден з інших членів редакції, з якими спілкувалася FAZ, не спростував інформацію про неофіційну частину зарплати на "5 каналі".

"Виплата зарплат подібним чином - поширене явище в українських компаніях. Завдяки подвійній бухгалтерії приватні підприємства ухиляються від виплати прибуткового податку і внесків до фондів соціального страхування, що є порушенням закону", - зазначає видання.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...