Ностальгія за "совком": У Києві вандали розмалювали комуністичною символікою "декомунізований" пам'ятник (фото)

​Раніше на стелі були написані слова про стійкість і героїзм, проявлені радянськими воїнами під час оборони Києва.

Фото:vk.com

На вулиці Героїв Оборони в столиці на стелі з написом "Слава Україні! Вічна слава героям!" невідомі червоною фарбою намалювали зірку. Відповідне фото опубліковано в спільноті "Типове Голосієво" у Вконтакте, зазначають Патріоти України.

"Парк біля першого корпусу НУБіП. Побачила ось таку картину. Цікавить ваша думка: таким людям на місці руки ламати чи все таки заставити відчищати те, що натворив, зубною щіткою?" - цікавиться автор допису.

Швидше за все, таким чином хтось висловив свій протест проти видозміни стели - всі старі написи на ній зафарбували, а радянську зірку замінили гербом України.

Слід зазначити, що ця стела - частина меморіалу радянським воїнам, викладачам і студентам, полеглим в роки Другої світової війни в місті Києві.

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...