Ностальгія за "совком": У мережі бурхливо обговорюють нову антипутінську пісню (відео)

Сатиричну композицію представив український музичний проект "Мірко Сабліч".

Скрін відео

Український музичний проект "Мірко Сабліч", названий ім'ям одного з його учасників, представив в мережі чергову жорстку сатиричну композицію "Гостя з минулого - Ностальгія за Совком", присвятивши її так званій ностальгії деяких громадян за Радянським Союзом. Відео нової пісні було опубліковано на каналі музичного проекту на YouTube, передають Патріоти України.

Нова композиція, яку вже назвали "піснею, яка підірвала мережі", вийшла всього кілька днів тому, до 25-річчя подій, названих "ГКЧП". В ефірі Радіо Свобода лідер проекту охоче поділився своїм поглядом на те, що відбувається і прокоментував новий хіт "Мірко Сабліч".

Євген Татарченко називає радянське минуле одним із самих основних цементуючих чинників, яким сьогодні користується Російська Федерація для того, щоб прив'язати українців до цього самого "русского мира".

"Всі ми в тій чи іншій мірі ностальгуємо за минулим - коли трава була зеленішою, вода мокріша, чоловіки і жінки привітні до нас і так далі. Є об'єктивні причини ностальгувати за минулим, і ми пам'ятаємо в основному краще, а гірше намагаємося забувати", - зазначив Татарченко. Нова композиція розкриває реальну картину життя в Радянському Союзі.

"У нас там дві основні теми. Перша тема - репресії і Голодомор, а друга тема - побут, споживчий мінімум, дефіцити, черги, блат - все, чим Радянський Союз пам'ятається для простих громадян", - додав фронтмен проекту.

У мережі охоче підтримали музикантів, назвавши композицію черговим шедевром, особливо слухачі відзначають сильну смислову сторону перших двох хвилин пісні.

"Мірко Сабліч" існує вже два роки і працює виключно на волонтерських засадах. За цей час проект випустив кілька композицій, які критикують військову, політичну ситуацію в країні, але частіше учасники групи приділяють увагу культурним питанням.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...