Нова поліція - методи старі: Під час обшуку у приватному будинку копи мало не вбили двох чоловіків (фото, відео)

​​Після зустрічі з поліцейськими двоє братів ледве не стали інвалідами. Старший не може стати на ногу, в молодшого не працює ліва рука. Відеодоказ, який знімали під час обшуку, є на розбитому планшеті. Правоохоронці його, звісно ж, вилучили.​

Поліцейські ледь не вбили двох братів. Скріншот.

На околиці села Соснівки, що на Київщині, вечір у родині, де проводився обшук, почався приблизно так: «Відчиніть, поліція!». У сусідів по вулиці напередодні хтось поцупив пилососа. Шукаючи ймовірних злодіїв, один із поліцейських прийшов до будинку Василя Ксьонжка, пишуть Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

З порогу почав вимагати, аби йому негайно все тут показали. З поліцейським розмовляла дружина господаря Тетяна. Жінка не погодилася, бо в одній із кімнат спав її двомісячний син.

«Виймає пістолет. Говорить: або ти показуєш зараз кімнати, або я тобі зараз влаштую. Я кажу: у мене там двоє малолітніх дітей. Я тебе пускати не буду. Він виходить на вулицю. Нам чутно було, як він дзвонить по телефону і просто кричить в трубку: в мене забирають пістолета., вони бігають тут з сокирою. Хоча ми сиділи в хаті», - скаржиться на дії поліції Тетяна Терещенко.

На виклик правоохоронця прибуло одразу кілька машин підмоги. Господарі, не довго думаючи, зачинили перед їхнім носом двері. Але поліцейські полізли у вікно.

Брат господаря Ярослав Ксьонжко розповідає: «Вибили вікно. Це ж все посипалося. І в двері гупали ногами. А тоді вже попали в хату, відкрили двері, спершу брата витягнули, тут положили, в наручники закували, а потом мене вивели».

Доки чоловіки лежали обличчям у землю, в будинку тривав обшук. На якій підставі – Тетяні так і не пояснили.

«Хотіли забрати ось цього телевізора. Я кажу: у мене є документи. А ти його з документами вкрала!», - передає слова поліцейських Тетяна Терещенко.

Чоловіків забрали до відділку, втім за кілька годин відпустили. У розірваній куртці він без грошей змушений був із братом іти пішки з райцентру додому.

Василь Ксьонжко каже, що поліцейські побили їх із братом дуже сильно: «Кістка болить, все повністю болить. Я не можу на ногу стати. Ззаду я не можу ні сісти, нічого. Все побите, одні синці, все пече. У мене третій день температура».

Найближчим часом він навряд чи зможе повернутися до роботи. Накульгуючи, Василь разом із родичами сідає до машини і їде до лікарні – на прийом до травматолога.

«Крововиливи ділянок обличчя. Верхніх кінцівок, нижніх кінцівок, тулуба», - констатує лікар-травматолог Андрій Марчук.

Крім того, в чоловіка діагностували ще й струс мозку та закриту черепно-мозкову травму. Втім, лягти до лікарні Василь не може, бо змушений іти до суду.

В руках у Василя адміністративний протокол про злісну непокору вимогам працівника поліції. Втім, засідання не відбулося. Тому що дільничний, який склав протокол і покликав порушника до суду, не з'явився. Натомість, травмованому чоловікові доводиться ще йти до відділу поліції – забрати паспорта, якого теж забрали під час ошуку. Під вікнами стоїть машина керівника райвідділку. Але у поліції кажуть, що його немає на місці. Мовляв, поїхав на Київ службовою машиною».

Немає і слідчого, що робив обшук. Зате в одному з правоохоронців Тетяна впізнає того самого чоловіка, який першим прийшов до їхньої хати.

Поліцейський навідріз відмовився надавати будь-які коментарі журналісту «Надзвичайних новин».

Уже в обласному управлінні пояснюють: у будинку робили обшуки, бо запідозрили господарів у крадіжці. Щоб ті нікуди не поховали речі – діяти мусили негайно. Провели так звані невідкладні слідчі дії. В бідняцькій хаті, за дивним збігом, знайшли купу дорогої техніки.

«Вилучили три транспортні засоби, то єсть, мопеди, скутери. А також дуже велику кількість електроінструментів. Понятий, а також люди, які перебували у цьому будинку, пояснити їх походження не змогли. Люди чинили великий опір, їх намагалися заспокоїти у всілякий спосіб», - розповідає речник Головного управління поліції Київської області Микола Жукович.

Але те, що речі дійсно крадені, в поліції поки не довели. Вилучену техніку ще перевіряють. Сам Василь запевняє – скутер і мопед йому передали на зберігання сусіди-дачники. За заявою чоловіка, дії правоохоронців тепер перевіряє прокуратура. Хоча сам постраждалий мало вірить в успіх, бо має пляму в біографії: замолоду відсидів за крадіжку мотоцикла.

«Мені нема за що ні адвоката найняти, нічого. З таких можна знущатися», - каже Василь Ксьонжко.

Дійти істини у цій історії допомогло б відео, яке під час обшуку знімала Тетяна. Але її розбитий планшет тепер у руках правоохоронців. Василь із братом, тим часом, збирають гроші на адвоката. Побиті чоловіки зрозуміли – без кваліфікованої юридичної допомоги їм правди не знайти.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...