Нова стратегія для України: "Відновлення відносин з Росією можливо тільки тоді, коли вона себе буде почувати, як Німеччина в 1945-му" - Афанасьєв (відео)

Геннадій Афанасьєв бере участь в створенні громадського комітету, який буде вирішувати ті питання політв'язнів, полонених, учасників АТО і членів їх сімей, які поки не може або не хоче вирішувати держава.

Геннадій Афанасьєв. Фото: скрін відео

Колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв зараз бере активну участь в розробці нової стратегії поведінки України в умовах життя по сусідству з країною-агресором - Росією. Про це Афанасьєв розповів в інтерв'ю Eспресо.TV, передають Патріоти України.

Активіст зазначив, що в Україні повинен бути розроблений порядок організації відвідування окупованого Криму іноземними журналістами, акредитованими при українських структурах. Оскільки такі журналісти можуть найбільш об'єктивно висвітлювати ситуацію на окупованому півострові.

Також, за словами Афанасьєва, Україна повинна створити умови для роботи в Криму наших адвокатів для захисту інтересів політв'язнів, що містяться зараз під вартою окупаційною владою.

В першу чергу повинні бути прийняті нормативні документи, що дозволяють і регламентують роботу українських адвокатів на окупованій території.

Геннадій Афанасьєв сказав, що бере участь в створенні громадського комітету, який буде вирішувати ті питання політв'язнів, полонених, учасників АТО і членів їх сімей, які поки не може або не хоче вирішувати держава.

Говорячи про відносини України з Росією, Афанасьєв зазначив, що їх нормалізація можлива тільки за однієї умови: "Відновлення відносин з Росією можливо тільки тоді, коли вона себе буде почувати, як Німеччина в 1945-му і зробить такі ж заходи по компенсації наших збитків. І мова йде не тільки про матеріальну складову".

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...