Нові подробиці: Причиною падіння електроопори на Херсонщині став підрив

Поліція області вже відкрила кримінальне провадження за умисне пошкодження об'єктів електроенергетики.

Ілюстрація:tsn.ua

Співробітники поліції прийшли до попереднього висновку, що повалена бетонна електроопора в районі селища Богданівка Каховського району Херсонської області була пошкоджена в результаті вибуху. "За попередніми висновками експертів вибухотехнічної служби, опора пошкоджена внаслідок вибуху", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіціі в Херсонській області, зазначають Патріоти України.

Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194-1 (умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України.

"За вчинення подібного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років", - зазначили в поліції, додавши, що правоохоронці забезпечують громадський порядок на місці події.

Як повідомлялося раніше, 30 грудня о 23:35 при обході лінії персонал Херсонських магістральних мереж (МЕМ) виявив падіння опори в 23 км від підстанції (ПС) 330 кВ Каховська на ЛЕП 220 кВ "Каховка-Титан". До моменту відключення навантаження на лінії становило 165 МВт.

Один з ініціаторів акції з цивільної блокаді Криму Ленур Іслямов заявив, що до відключення ЛЕП "Каховська-Титан" в середу громадянські активісти ніякого відношення не мають. Він припустив, що падіння опори могли викликати сильні пориви вітру. При цьому Іслямов висловив сподівання, що з Нового року Україна офіційно припинить постачання електроенергії до Криму.

У НЕК "Укренерго" заявили, що розраховують завершити відновлювальні роботи на ЛЕП до 22.00-23.00 четверга, проте погіршення погодних умов або складності з під'їздом ремонтних бригад до місця опори, що впала, можуть продовжити відновлювальні роботи вже аж 1 січня.

У Нацполіціі заявили, що для уникнення ураження струмом людей взяли пошкоджену ділянку ЛЕП під охорону.

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...

"Шановні твіттеряни, на зв'язку з вами ху*сос": Українське ЗМІ потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:43

Євген Клопотенко оприлюднив у мережі скриншоти листування з нібито редактором видання "Заборона", який пропонував йому співпрацю. Начебто помилившись з чатом, так званий представник медіа обізвав шеф-кухаря нецензурними словами, і відповідь з боку кулі...