Новітню українську розробку РЛС 79К6 "Пелікан" протестували під час навчань "Рубіж-2016" (фоторепортаж)

Одразу після навчань станція "заступить" на бойове чергування для захисту повітряного простору над півднем України.

Фото: Міноборони

На навчаннях "Рубіж - 2016" для виконання завдань за призначенням батальйон вперше застосував щойно отриману із заводу-виробника новітню розробку вітчизняного оборонпрому - рухому трьохкоординатну радіолокаційну станцію кругового огляду с фазованою антенною решіткою 79К6 "Пелікан". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

Вітчизняну техніку тестували в умовах максимальних навантажень. Спочатку екіпаж РЛС здійснив марш на 120 кілометрів на визначену позицію. На полігоні провели заняття з відновлення техніки при її виході з ладу: автомобільної - на марші, а електротехнічної - після застосування зброї. Після цього відпрацювали розгортання та згортання станції у визначений термін та перевірили її можливості з бойового застосування.

За оцінкою командування бригади, під час навчань обслуга РЛС 79К6 "Пелікан" показала досить високі результати. Сама РЛС продемонструвала надійність та видатні технічні показники. Одразу після навчань станція "заступить" на бойове чергування для захисту повітряного простору над півднем України.


Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...