Новий сервіс: Програміст з Києва створив бота для тих, хто не хоче стояти в черзі за закордонним паспортом (фото)

Бот перевіряє наявність вільних місць в онлайн-черзі у відділеннях міграційної служби України кожні три хвилини.

Оформлення біометричного паспорта. Ілюстрація:http://vikka.ua/

Програміст із Києва Антон створив Telegram-бота iGov, який знаходить вільне місце в черзі на оформлення закордонного паспорта. Про це йдеться на сайті AIN, передають Патріоти України.

Бот перевіряє наявність вільних місць в онлайн-черзі у відділеннях міграційної служби кожні три хвилини. На даний момент він працює в восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль, Хмельницький.

Бот може моніторити місця у всіх представництва ДМСУ в обраному місті або перевіряти конкретне, якщо ви хочете оформляти закордонний паспорт недалеко від будинку.

"Нещодавно я зіткнувся з проблемою черги в ДМСУ при оформленні паспорта. Така ж проблема виникла у друзів. В той же день я потрапив в обговорення на Facebook, де хтось написав, що хоче бота для моніторингу місць в черзі", – розповів Антон. На створення самого бота розробник витратив чотири години.

За його словами, є офіційний алгоритм, за яким з’являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта (в 7 ранку і 00:00 годин), але іноді місце може звільнитися в будь-який інший час. Тому бот вирішує проблему в першу чергу нетерплячих користувачів.

Як тільки бот знайде місце, він повідомить про це користувачеві і запропонує записатися. Якщо час вам не підходить, моніторинг можна продовжити.

Бот використовує всі дані сервісу онлайн-доступу до держпослуг iGov і, за словами Антона, керівник платформи Дмитро Дубілет схвалив однойменного бота.

У майбутньому Антон планує розширити список можливостей бота, зокрема додати опцію записи в чергу безпосередньо через нього. А поки при натисканні на кнопку запису бот переводить користувача до відповідного розділу на майданчику iGov, де він зможе оформити запис після авторизації в системі.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...