Новий в'язень Кремля: У РФ затримали адвоката з України, якому інкримінували шпигунство та контрабанду (фото)

Затриманий українець начебто поїхав до Росії за ліками для сина.

Ігора Кіяшка звинуватили у шпигунстві та контрабанді. Фото:соцмережі

У Росії затримали і заарештували майора МВС України у відставці, нині чинного адвоката Ігоря Кіяшка за підозрою в контрабанді і шпигунстві. Як стало відомо, українця затримали ще 10 квітня у Нижньому Новгороді, куди він поїхав за медпрепаратом Бактеріофаг стафілококовий для свого трирічного сина, зазначають Патріоти України.

На наступний день Кіяшку дозволили зателефонувати рідним в Лубни Полтавської області, і він в 20-секундній розмові встиг сказати про своє затримання.

В середині травня дружина Кіяшка отримала лист від ФСБ РФ про те, що українця підозрюють у підготовці до контрабанди матеріалів і обладнання, які можуть бути використані у створенні зброї масового ураження. У російському ФСБ вважають, що Кіяшко хотів контрабандою вивезти робочі лопатки для виробництва авіаційних двигунів.

19 червня, через понад два місяці після затримання, українцеві висунули нові звинувачення - в шпигунстві за наказом Служби безпеки України. У ФСБ РФ вважають, що громадянин України хотів купити у жителя Нижегородської області, який проходить у справі як Андрій Комов, копії технічної документації щодо багатофункціональної радіолокаційної станції (БРЛС) 92Н6А, яка використовується на зенітно-ракетних комплексах С-400.

За словами захисника українця, вину в підготовці до контрабанди Кіяшко визнає, а звинувачення в шпигунстві категорично відкидає.

Джерело: Медиазона

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...