Обережно, шахраї!: Пенсіонерка під гіпнозом віддала аферистці 5 тисяч гривень

Скільки вже можна попереджати довірливих громадян: не йдіть на фінансові експерименти з незнайомими людьми!

Шахраї дурять самих беззахисних. Фото: fashionmotorcycle.comУ місті Вознесенську Миколаївської області невідома жінка ввела в гіпноз місцеву жительку, яка в нестямі віддала їй 5 тисяч гривень, - про це повідомили на сайті Нескучные новости, пишуть Патріоти України.

78-річна мешканка Вознесенська звернулася в поліцію, повідомивши, що стала жертвою аферистки. Як з'ясувалося, у магазина по вулиці Київській до пенсіонерки підійшла невідома жінка, яка запитала у неї, чи має вона при собі якісь гроші, на що заявниця відповіла, що у неї нічого при собі немає, і пішла.

Однак, зловмисниця продовжила йти за старенькою і, після подальшого спілкування з нею, потерпіла незрозумілим для себе чином винесла зі свого будинку 5000 гривень і віддала їх шахрайці.

Слідче відділення Вознесенського відділу поліції відкрило кримінальне провадження за ознаками статті 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до восьми років. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення та затримання жінки, яка виманила гроші у пенсіонерки.

Це не перший випадок шахрайства з пенсіонерами. Вже повідомлялося про те, що в Миколаєві 79-річна пенсіонерка довірилася вуличної аферистці, віддавши їй свою банківську карту і пін-код до неї, втративши в результаті 18 тисяч гривень.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...