Очорнити Надію: Росії вигідно зробити вкид, що Савченко - агент Кремля - журналістка

Росії потрібен ажіотаж навколо звільненої української льотчиці, щоб зробити з неї антигероя, вважає Марія Варфоломєєва.

Марія Варфоломєєва. Фото:www.5.ua

Українська журналістка Марія Варфоломєєва, яка більше року перебувала в полоні бойовиків "ЛНР", поділилася думкою щодо ініціативи народного депутата від "Батьківщини" Надії Савченко вести прямі переговори про обмін полоненими з представниками "ДНР" та "ЛНР", в тому числі з їх "керівниками" - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Про це вона розповіла в коментарі виданню Гордон, інформують Патріоти України.

"Розберемося, як раніше відбувалися переговори. Вони також велися з цими маріонетками. Тобто ніхто не розмовляв особисто з президентом РФ Володимиром Путіним. Переговори велися безпосередньо зі стороною тих осіб, які представляють владу в Луганську чи Донецьку.

Тому в принципі нічого не змінилося, просто Савченко це озвучила таким чином і це привернуло увагу. Так, зараз розповідають, що частина переговорів велася через Медведчука (лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук. - ред.), а він кум Путіна, але знову ж таки нічого не зміниться від того, що Савченко сказала. Так завжди і відбувалося, просто люди розуміють це якимось іншим чином", - зазначила журналістка.

За словами Варфоломєєвої, Савченко складно буде вести переговори з терористами, тому що вона не є для них авторитетом.

"Раніше, коли питання переговорів не були такими критичними як зараз, тобто не впиралися в амністію, це все вирішувалося на рівні цих самих Плотницького і Захарченка або навіть людей нижче в цих недореспубліках. А тепер, коли питання вже йде принципове про амністію цих людей, то, звичайно, все вирішується на рівні вищого керівництва Росії. Тому це все безглуздо. Але говорити про переговорника Савченко неправильно, тому що вона не є для них авторитетом", - сказала Марія.

Журналістка вважає, що один з ватажків "ДНР" Денис Пушилін і ватажок "ДНР" Захарченко погодилися на проведення переговорів з Савченко, тому що так вигідно Росії.

"Я думаю, що Росії вигідний цей інформаційний ажіотаж навколо Савченко. Таким чином її можна очорнити, прив'язати її до співпраці з цими "республіками" і Росією, можливо, тому вони і погодилися. Я не бачу іншого варіанту, тому що зараз важливий такий вкид, що вона - агент Кремля і так далі. Очорнити її, зробити з героя антигероя. Тому зараз в Росії сильно пожвавилися з цього приводу, що Савченко вже не такий антигерой, а вона дуже позитивна особистість", - вважає Варфоломєєва.

На її думку, вести переговори з терористами зараз немає сенсу. "Я не думаю, що це має сенс. Ну точніше як, раніше Служба безпеки України вела переговори, все вирішувалося на рівні спеціально навчених людей в цих республіках. Але зараз це вже так не вирішиться, бо Росія вперлася в амністію і інші привілеї, тому і неможливо", - підсумувала вона.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...