Одеська трагедія: Діти з горезвісного табору "Вікторія" дали покази проти дорослих

За словами маленьких свідків, в кімнатах були побутові проблеми зі струмом за кілька днів до трагедії, але персонал табору не звертав уваги на скарги.

Діти дали покази про пожежу у "Вікторії". Фото: Думская.

У вівторок, 26 червня, які постраждали під час пожежі в таборі «Вікторія» діти дали перші свідчення, повідомляють Патріоти України.

Щоб не травмувати дітей, Київський райсуд Одеси почав допит в форматі відеоконференції, але через проблеми зі зв'язком його продовжили в залі засідання. Першою допитали 12-річну Олю Задоріну. Через отриману в день пожежі травму хребта вона кілька днів провела в реанімації і тепер не може займатися танцями. За її словами, в кімнатах були побутові проблеми.

«Вода билася струмом, особливо в останній день. І всі знали, що так у всіх кімнатах», - повідомила Задоріна. Під час пожежі Олі разом з Аміною Ібрагім, Катею Ціпріановіч і керівником ансамблю «Адель» Тетяною Єгоровою довелося зістрибнути з другого поверху. Але ніхто з вожатих їм не допоміг.

"Ми спали. До нас забігла Тетяна Олегівна та сказала, що почалася пожежа. Ми вибігли в коридор. Там було багато диму. Вона сказала нам намочити рушники. Ми вийшли, і був дим кругом. Внизу стояв вожатий першого загону Овік. Тетяна Олегівна сказала: «Овік, ми будемо стрибати, лови нас». А він розвернувся і пішов», - розповіла Катя Ціпріановіч.

Під час засідання колишньому директору табору Петросу Саркисяну продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці - до 26 серпня.

Джерело: Думская

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...