Путін нагородив Жванецького орденом: Активісти в Одесі вже пригрозили зірвати концерти сатирика

Гумористу пропонують відмовитися від нагороди президента-диктатора, мотивувавши це агресією проти України.

Михайло Жванецький. Фото: Антикор.

Президент Російської Федерації Володимир Путін нагородив орденом "За внесок у розвиток культури" народного артиста України Михайла Жванецького. Відповідний указ опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, передають Патріоти України.

Михайло Жванецький народився в Одесі. Він був членом спілки письменників СРСР. У 1999 році Жванецький удостоївся звання народного артиста України, а в 2012 році заслужив аналогічний статус в Росії.

Міністерство культури України внесло його в "білий список" виконавців, які підтримують територіальну цілісність країни і виступають проти агресії влітку у 2015 році.

У той же час активісти пригрозили зірвати концерти артиста, які заплановані в Києві та Одесі, якщо організатори самі їх не скасують. Про це написав у Facebook колишній глава одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко. «Або організатори відмовляться від запланованих заходів і самостійно їх скасують, або вони зустрінуть протестну реакцію обурених українців», - написав активіст.
Стерненко також зазначив, що у сатирика «є альтернатива» - Жванецький може «публічно відмовитися від нагороди, пояснивши, що агресія Росії до України є неприйнятною».

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...