Одна дитина в комі: У дитячому таборі на Київщині лютує кишкова інфекція

Ввечері 2 липня до реанімаційного відділення із кишковою інфекцією потрапила 8-річна киянка. Про це заявила заступник головного лікаря Переяслав-Хмельницької ЦРЛ Лариса Кузьменчук, повідомляють Патріоти України.

Цю недугу вона підхопила, відпочиваючи в оздоровчому дитячому таборі "Славутич", що розташований на березі Дніпра (територія Циблівської сільської ради). Наразі стан дівчинки вкрай тяжкий. Її ушпиталено до дитячого лікувального закладу "ОХМАТДИТ".

Сьогодні, 3 липня, вранці до Переяслав-Хмельницької ЦРЛ надійшли скарги щодо погіршення здоров'я ще десятьох дітей з однієї з груп. "На місце виклику прибула заступник головного лікаря ЦРЛ з дитинства та пологодопомоги Антоніна Бєлущенко. У маленьких відпочивальників, яких вона обстежила, захворювання не виявлено", - йдеться в повідомленні.

До табору також прибули представники Департаменту охорони здоров'я КОДА та батьки вихованців "Славутича". Як пізніше повідомили у Департаменті охорони здоров'я Київської обласної адміністрації, у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині підозра на отруєння 12 дітей, одна дівчинка в комі.

"12 дітям учора стало зле, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. У результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишається 7", - йдеться в повідомленні.

8 річну дівчинку з розладом травлення 2 липня екстрено доправили до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні. "Організм дівчинки був вкрай зневоднений і вона впала в кому та госпіталізована в реанімацію. Стан кваліфікується, як тяжкий", - повідомили у департаменті.

Зазначається, що наразі дитину готують до транспортування в "Охматдит". "За попередньою інформацією, юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Дерюгіних. У зміні Школи Дерюгіних – 28 дітей, які прибули до ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич"" 29.06.2018 року, де мали готуватися до змагань", - йдеться в повідомленні.

Загалом в оздоровчому таборі знаходиться понад 200 осіб. 2 липня Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою харчують дітей в таборі, також проводить посіви у дітей, які постраждали.

"З урахуванням даного факту, сьогодні, з 8:30 Комісія по епідрозслідуванню, за участі прокурора району та наряду поліції, очікувала допуску до медізолятору, де знаходилися постраждалі діти. Лише станом на 11:55 3 липня директор ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич"", у присутності двох адвокатів, дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування", - повідомили у департаменті.

У самому "Славутичі" "Українській правді" повідомили, що станом на 15:20 3 липня усіх дітей з санаторного ізолятора виписали. "На даний час діти, які в нас були, здорові і виписуються з ізолятора. Було 12. Зранку було 7. На даний час їх подивився лікар Центральної районної лікарні сказав, що здорові. Був діагноз "функціональне порушення травлення", - сказав начальник медичної частини табору Микола Шацький.

У закладі також повідомили, що на місці працювали всі необхідні служби і закликали дочекатися офіційних висновків епідрозслідування.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...