Одне з ключових агентств очолив чиновник, якого перевіряли НАЗК та ГПУ

Антон Янчук призначений головою Національного агентства з розшуку і повернення отриманих від корупційних злочинів активів.

Антон Янчук. Фото:http://www.volynnews.com/

Кабінет Міністрів призначив Антона Янчука головою Національного агентства з розшуку і повернення отриманих від корупційних злочинів активів. Про це агентству Українські новини повідомило інформоване джерело, передають Патріоти України.

"Сьогодні (7 грудня) одним розпорядженням Кабмін звільнив Янчука з посади заступника міністра юстиції та іншим призначив його головою Нацагентства", – повідомило джерело.

32-річний Янчук був призначений Кабінетом міністрів заступником міністра юстиції 21 січня 2015 року. До цього (з 21 травня 2014 року) він обіймав посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції в Міністерстві юстиції.

У 2005-2008 роках він працював юристом адвокатського об'єднання "Адвокатська фірма "Грамацький і партнери", а у 2008-2013 роках – старшим юристом ТОВ "Адвокатська компанія "МЛГруп".

Як відомо, у вересні Національне агентство з питань запобігання корупції за матеріалами Генпрокуратури почало перевірку наявності конфлікту інтересів у діях Янчука.

Руслан Рябошапка повідомив про неназваного чиновника Мін'юсту, який ініціював службове розслідування щодо самого себе і сам же його провів, дійшовши висновку про відсутність порушень.

Пізніше "Українські новини" з посиланням на джерело повідомили, що мова йде про Янчука. Сам він заперечував усі звинувачення.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...