Одну вже вигнали з роботи: Гриневич відзвітувала про освітян, котрі повадилися їздити на конференції до окупантів

Міністерство освіти і науки перевірило заяви ЗМІ про те, що ряд викладачів українських вишів побували в тимчасово окупованому Криму на конференції "Російська мова в полікультурному світі".

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Фото: hvylya.net.

"Щодо участі викладачів з українських вишів у конференції на тимчасово окупованій території Криму. Університети вже надіслали відповідь МОН. Міністерство освіти і науки рішуче наполягає, щоб керівники університетів вивчили правомірність дій своїх співробітників і вжили заходів відносно тих, хто продемонстрував зневагу до України та її територіального устрою", - повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, стало відомо, що професор кафедри російської мови Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова Ірина Зайцева брала участь в конференції. Доцент кафедри мовної підготовки Запорізького державного медуніверситету Володимир Хайлік перебував у відпустці і також побував на конференції в тимчасово окупованому Криму.

В Міносвіти вияснили, що представниці Запорізького державного медичного університету Жанна Рагріна та Катерина Гайченко, а також Ольга Каніболоцька із Запорізького національного університету не брали участі у зазначеній конференції.

В той же час до Міносвіти надійшла відповідь з Дніпропетровського національного університету. Там викладач, котра їздила в окупований Крим на конференцію, буде звільнена за прогул.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...