Одним "кримчанином" стане більше? Затриманому на хабарі прокурору Чорному присудили арешт і заставу

​Вийти на волю працівник ГПУ зможе, якщо внесе заставу понад 400 тис. гривень.

Затриманий хабарник. Фото:tsn.uaПрокурора центрального апарату Генеральної прокуратури Ігоря Чорного заарештували на 60 днів з правом внесення застави у 413,4 тисяч гривень. Генпрокурор Юрій Луценко назвав фігуранта справи вже 18-м прокурором, якого зловили на корупції. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Чорному інкримінують вимагання хабара в розмірі 200 тисяч доларів з приватної фірми, щоб зняти арешт з її природного газу. Гроші знайшли в кабінеті адвоката, якого тепер теж посадили на два місяці, але заставу призначили в 12 разів більшу.

Затриманий прокурор називає справу підставною. "Я знав і знаю цього адвоката. Але ж я не міг собі навіть уявити, що це буде таким способом використано. Що поза моєю спиною він отримає спочатку одну суму, потім іншу суму", - твердить Чорний.

Окрім запобіжного заходу, зараз розглядають питання і про усунення прокурора з посади. "Чорний підозрюється у заволодінні чужим майном у великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб шляхом зловживання довірою. Адвокатом було отримано іншу частину суми, 190 тисяч доларів США, після чого його та Чорного і було затримано", - твердить представник ГПУ Олександр Дяченко.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...