Офшорний скандал: Документи української дружини прес-секретаря Путіна потрапили в мережу (фото)

Дмитра Пєскова спіймали на брехні в зв'язку з заявою, що його дружина Тетяна Навка ніколи не володіла офшорними компаніями.

Прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова спіймали на брехні в зв'язку з заявою, що його дружина Тетяна Навка, яка фігурує в скандальному розслідуванні про секретні рахунки представників світової еліти, ніколи не володіла офшорними компаніями. Видання "The Insider" розмістило на своєму сайті документи, що містяться в опублікованих архівах панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca, - копію паспорта Навки і документ про реєстрацію офшору. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З документів випливає, що для керівництва підприємством Навки Carina Global Assets використовувалася компанія Bridgewater, яка надала двох своїх номінальних керівників.

"Ймовірно, Пєсков сподівався, що раз ім'я його дружини не фігурує в самому реєстраційному документі, то встановити зв'язок з Навкою не вдасться. Він, однак, не знав, що серед документів, що потрапили в загальний доступ, виявиться лист, де співробітник MOSSAK FONSEKA просить надати додаткову інформацію про Навку в зв'язку з цією фірмою ", - пише видання.

Відповідно до російського законодавства, чиновники, до числа яких належить Пєсков, не мають права тримати кошти в офшорах, тобто після весілля з Навкою Carina Global Assets повинна була змінити бенефіціара, але відомостей про це немає.

Нагадаємо, 3 квітня в мережі з'явилися результати розслідування про секретні рахунки представників світової еліти, в якому йдеться про офшори, пов'язані з президентом РФ Володимиром Путіним. Розслідування опублікував Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ).

Як повідомлялося в ЗМІ, коментуючи скандал з офшорами Путіна, Пєсков заявив, що в матеріалах розслідування про російського президента нічого конкретного і нового немає. Він також сказав з приводу офшорів дружини: "Вказується, що у моєї дружини з 2014 по 2015 роки був офшор, офшорна компанія ... Вона ніколи їх не відкривала і, відповідно, не могла закривати".

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно