Окружний адміністративний суд закрив Музей історії Києва

Багаторічні поневіряння Музею історії Києва тривають.

Музей історії Києва. Фото: kievvlast.com.ua.

Окружний адміністративний суд призупинив роботу Музею історії Києва, який знаходиться на вул. Богдана Хмельницького біля станції метро "Театральна", але Київська адміністрація має намір оскаржити це рішення. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами чиновниці, Окружний адмінсуд без відома КМДА прийняла рішення про припинення роботи музею на підставі позову Шевченківського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Києві. Старостенко повідомила, що ДСНС провела інспекцію будинку, в якому знаходиться музей, і виявила ряд порушень, без усунення яких він не має права працювати.

Також заступник голови КМДА зазначила, що після рішення Окружного адмінсуду київська влада подала скаргу в Апеляційний суд Києва. Однак він 11 травня залишив рішення суду без змін. З

"Зараз ми готуємо касацію ... найближчим часом, у нас є 20 днів", - сказала вона.

Старостенко також заявила, що київська влада вважає неприпустимим закриття такого важливого культурного об'єкта столиці. Відзначимо, що поки музей все ще працює в звичному режимі, офіційних коментарів від керівництва музею не надходило.

Нагадаємо, Музей історії міста Києва, переживши складний період свого існування, в даний час має власне приміщення. Він розміщується в новій будівлі на розі вул. Б. Хмельницького та вул. Пушкінської, побудованій в 2012 р на місці старої одноповерхової садиби XIX ст., яка була розібрана в 1981 р під час будівництва станції метро "Театральна".

Сам музей був заснований в 1978 р, до кінця радянської епохи розташовувався в будівлі Кловського палацу на Печерську, потім довго тулився на двох поверхах Українського дому. Для нього почали будувати нову будівлю на вул. Інститутській, але це будівництво досі заморожено.

У 2012 р Музею історії Києва передали будівлю на вул. Б. Хмельницького, яка спочатку мала стати офісним центром, але була побудована з безліччю порушень, і в результаті тиску містян подарована забудовником місту.

В експозиції представлені археологічні пам'ятки періоду Київської Русі, символ міського самоврядування - барельєф Архангела Михаїла з міської ратуші, особисті речі викладачів і випускників колегії П. Галагана, живописні роботи М. Прахова і А. Мурашко, матеріали авіаконструктора О. Антонова і т.д.


Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...