Олімпіада під загрозою: Вчені просять перенести спортивні заходи з Ріо-де-Жанейро

На сьогодні небезпечна епідемія вірусу Зіка охопила вже 60 країн світу. Медицина безсила.

Вірус Зіка викликає незворотні ураження головного мозоку. Фото: stuki-druki.comПонад 100 видатних вчених з усього світу підписали відкритого листа на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я із закликом відкласти або перенести Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро через епідемію лихоманки Зіка. Як повідомляють Патріоти України з посиланням на інформацію сайтуНескучные новости, такий лист підписали 125 експертів у сфері охорони здоров'я, в тому числі фахівці з Оксфордського, Гарвардського та Єльського університетів.

"Невиправданому ризику піддадуться 500 тисяч іноземних туристів з усіх країн, що беруть участь в Іграх. Вони можуть стати переносниками вірусу і повернутися додому, до місць, де він може викликати епідемію", - йдеться в листі.

На думку вчених, проводити Олімпіаду під час спалаху епідемії неетично. Вони закликають ВООЗ переглянути правила і обмеження, пов'язані з вірусом. У травні Міжнародний олімпійський комітет заявив, що, незважаючи на епідемію, не бачить причин для перенесення місця або часу Ігор. Олімпіада в Ріо має відбутися з 5 по 21 серпня.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявляє, що до літа вірус Зика, який особливо небезпечний для вагітних жінок та їхніх нащадків, може поширитися на Європу. До зон підвищеного ризику відноситься чорноморське узбережжя Росії та Грузії, а також острів Мадейра.

Нинішній спалах Зыка почалася в 2013-2014 роках, імовірно у Французькій Полінезії. До кінця 2014-го вірус дістався до Західної півкулі і охопив ряд країн Південної та Північної Америки. Зыка становить загрозу для вагітних жінок, оскільки може призводити до розвитку у новонароджених дітей мікроцефалии - захворювання, яке супроводжується значним зменшенням розмірів головного мозку і черепа. На сьогодні епідемія охопила 60 країн. У Бразилії епідемія почалася в минулому році.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...