У Росії лютує епідемія менінгіту

З травня по липень в лікарні міста Нижньовартовськ з симптомами, схожими з менінгітом, звернулися 117 неповнолітніх.

Російські діти масово страждають від епідемії менінгіту. Ілюстрація: Lechimrebenka.ru.

У югорському Нижньовартовську зафіксовано масове захворювання дітей на менінгіт. За даними прокуратури ХМАО, з травня по липень в лікарні міста з симптомами, схожими з менінгітом, звернулися 117 неповнолітніх, у 62 з них був підтверджений діагноз «ентеровірусний менінгіт». Новину передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Перевірка показала, що в освітніх установах міста не створені безпечні умови навчання і виховання дітей, в тому числі не дотримуються санітарно-епідеміологічні вимоги щодо профілактики інфекційних та паразитарних хвороб. Прокурор міста вніс керівникам Департаменту освіти адміністрації міста, дитячої поліклініки та окружний клінічної лікарні подання.

Крім того, територіальним органом Росспоживнагляду установи охорони здоров'я і 13 освітніх установ міста, а також посадові особи зазначених організацій за порушення санітарно-епідеміологічних вимог притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...