Оприлюднені сенсаційні подробиці у справі російських ГРУшників від бійців АТО

Українські бійці однозначно визнають російських спецназівців винними.

Полонені ГРУшники. Ілюстрація:uapress.info

Голосіївський районний суд Києва допитав трьох українських військовослужбовців, поранених унаслідок зіткнення 16 травня минулого року з ДРГ російських спецназівців, до якої входили російські спецпризначенці Євген Єрофєєв та Олександр Александров. Зокрема в ході допиту потерпілий Ольхович повідомив суд, що під час переслідування ДРГ в лісосмузі він побачив пораненого Єрофєєва, запитав хто він такий, чи є хтось з його групи, на що отримав відповідь, що ще десь поблизу має бути кулеметник. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Після надання Єрофєєву першої медичної допомоги та евакуації в безпечне місце Ольхович разом з іншими своїми побратимами продовжив переслідування ворога, але внаслідок вибуху міни дістав поранення і був евакуйований з поля бою.

Інший потерпілий Олександр Сіраш повідомив суду, що також в ході переслідування російської ДРГ внаслідок вибуху міни дістав контузію та поранення передпліччя лівої руки. Відповідаючи на запитання сторони захисту Єрофєєва та Александрова Сіраш зазначив, що не бачив моменту загибелі українського військового Пугачова, який першим виявив ворожу групу і був вбитий.

В той же час на одне з запитань захисту, Сіраш сказав, що безпосередньо Александров та Єрофєєв йому поранення не спричинили. - Але, якщо їхні мінометами прикривали, то можна вважати, що так (тобто, опосередковано вважає їх винними у своєму пораненні – Ред.)", - сказав Сіраш.

Потерпілий Богдан Гаркуша повідомив, що також був поранений внаслідок вибуху, зокрема, кілька осколків від міни влучили йому у бронежилет, а один в живіт. Крім того, він побачив ще двох поранених українських військових, яким вже було надано першу медичну допомогу.

За словами Гаркуші, враховуючи такий перебіг подій, тобто щільний мінометний обстріл позиції, бійцям було дано команду на відхід. Відповідаючи на запитання, звідки вівся мінометний обстріл, Гаркуша наголосив, що його вели з боку захопленої бойовиками території Луганської області.

Зокрема, на його думку, мінометні розрахунки стояли приблизно в напрямку між селищем Металіст та Веселою Горою.

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...

Познайомились на передовій: Ексдепутатка парламенту Норвегії, яка воює за Україну, вийшла заміж за українського військового

субота, 4 травень 2024, 13:14

Сандра Андерсен Ейра, колишня депутатка Стортінгу, яка бореться за Україну від початку повномасштабного вторгнення, вийшла заміж за командира "Джабарі". Пропозицію коханій військовий зробив ще торік, а 24 квітня вони одружилися. Церемонія пройшла в тіс...