Осінній рекордсмен: На Запоріжжі виріс гриб вагою більше 6 кілограмів (фото)

Велетня "вполював" завзятий грибник з Мелітопольського району 74-річний пенсіонер Іван Ковко.

Рекордсмена демонструє онучка  Софійка. Фото: Факти.

Неподалік від села Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області місцевий завзятий грибник знайшов велетенського гриба, розповідають Патріоти України з посиланням на"Факти".

- Я люблю збирати гриби, - розповів 74-річний Іван Ковко. - А зараз, після дощів, їх багато з'явилося в посадках за селом. Я в грибах добре розбираюся. На цей раз збирав печериці, опеньки та рядовки. А тут за током, де зберігається зерно, раптом побачив сірий гарбуз. Листя не було, я вирішив, що вони вже зів'яли. Почав піднімати гарбуз, а вона не відривається від землі! Тоді-то і зрозумів, що це гриб-дощовик.

Я раніше, коли жив в Казахстані, бачив великі гриби, приблизно з тарілку, але таких величезних ще не зустрічав. Як відірвав його від землі - так грибний запах і поплив ...

Неподалік ще один гриб знайшов, поменше. Я знахідку - на мопед і додому привіз. Потім кумі Ліді віддав, вона пообіцяла в місто відвезти, щоб там сфотографувати і на місцевому телебаченні показати.

У Мелітополі Лідія Фіцек зважила знайдений Іваном Лукичем гриб - шість кілограмів 200 грамів! Онуку Соню з ним сфотографувала на пам'ять.

- Спочатку ми побоювалися шестикілограмовий гриб їсти, думали, що раз великий, то старий вже, негодний, - поділилася побоюваннями Лідія Володимирівна. - Я таких грибів ніколи не бачила і не готувала.

Сусідам показала, а вони із Західної України, в грибах розбираються. Виявляється, дощовики бувають з горошину, з півкілограма, а трапляється - розміром з кавун. Ну тоді я заспокоїлася. Менший, який на три кілограми затягнув, засмажили і з'їли - смакота! Всередині на вигляд як зефір, а за смаком - немов м'ясо. Ніколи б і не подумала, що у нас такі гриби ростуть. Правда, сусіди від частування відмовилися, пожартували: «Ми до ранку почекаємо».

Взагалі-то, південний степовий район небагатий на їстівні гриби, регулярно попереджають любителів тихого полювання санітарні лікарі. І нагадують: щоб домашня трапеза закінчилася благополучно, збирати слід тільки ті гриби, які не викликають жодних сумнівів.

Міноборони оприлюднило ролик, який є плагіатом американського: ЗМІ стверджують, що "креативила" дружина Тимошенка, ексфункціонер ОП відреагував (відео)

субота, 11 травень 2024, 23:52

Колишній заступник глави ОП та чинний радник міністра оборони Кирило Тимошенко вимагає вибачень від видань "Детектор Медіа" та "Української Правди", передають Патріоти України. У суботу, 11 травня, "Детектор Медіа" написало, що новий відеоролик від Мін...

Тисячі українських чоловіків у Польщі готові їхати далі, а не вертатися до України, - ЗМІ

субота, 11 травень 2024, 23:40

Польща пообіцяла Україні допомогти з поверненням чоловіків призовного віку: тисячі українців можуть переїхати в інші країни, щоб уникнути цього. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Видання вказує, що набуття в Україні чинності нового закону...