Остання на орбіті: Вчені виявили планету, на якій є вода та різні форми життя

Шкода, що так далеко. Хотілося б перевірити, може, там життя без олігархів і воєн?

Порівняння Сонячної системи з системою Kepler-62. Фото: space-x.ru replyua.netФахівці виявили планету за межами Сонячної системи, яка може бути придатна для життя. Як передають Патріоти України з посиланням на повідомлення сайту Нескучные новости, Кеплер-62 розташувалася в 1,2 тисячі світлових років від Сонця, і вона є останньою за рахунком на орбіті зірки.

В одному з наукових видань була опублікована доповідь учених, в якій йдеться про те, що Кеплер-62 була відкрита близько трьох років тому, проте через складнощі в системі сучасних засобів спостереження її не вдавалося вивчити. Зараз фахівці встановили, що на поверхні планети існує рідка вода і різні форми життя.

Втім, вчені не впевнені в тому, що планету можуть населяти розумні істоти. Крім того, експерти вважають, що ця знахідка дозволить звузити пошук світів з різними формами життя. За їх словами, планета належить до класу помаранчевих карликів, а її температура і маса трохи нижче, ніж у Сонця.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...