Останній бій "Карата": Ветеран-доброволець підірвав себе разом з російськими окупантами, рятуючи молодших побратимів

Афганець у минулому, Анатолій Ніколенко пішов в АТО добровольцем у 54 роки.

Анатолій Ніколенко. Фото: соцмережі.

"Анатолій Ніколенко,"Карат". Підірвав себе разом з російськими військовими, рятуючи товаришів", - поділився фото Героя та розповіддю про нього користувач соцмережі "Фейсбук" Євген Сокирко на сторінці спільноти "Патріоти України - єднаймося!", передають Патріоти України та пропонують вам ознайомитися із його постом.

"Який же це подвиг, Господи,найвищого гатунку,
коли віддав за товаришів своє життя без смутку,
без жалю рятуючи молодість, щоб ще жили і раділи,
а от його душа ангелом на небо увись відлетіла...

Афганець у минулому, Анатолій пішов в АТО добровольцем у 54 роки. «Це справжня війна, — сказав він другові. — Не буде нас — не буде країни. Молоді хлопці не повинні гинути. Мають воювати літні досвідчені люди».

Служив розвідником у батальйоні "Донбас".19 серпня в боях під Іловайськом група Ніколенка потрапила в засідку. За ними погналися росіяни — хлопці чули російські військові команди, наказ «добити» та «зачистити». Тоді «Карат», який отримав поранення в ногу, наказав побратимам залишити його, підпустив російських солдат ближче та підірвав себе разом із ними. Завдяки цьому троє його товаришів, які бачили все на власні очі, залишилися живими... Вічна слава Героєві!".

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...