"Отруйний бізнес" місцевої мафії: Крим потопає у смітті, люди - у небезпеці (фото)

Саме через мафію за останні роки у Криму не з'явилося жодного сміттєспалювального підприємства.​

Звалище у Сімферополі. Фото: Крим.Реалії.

За кілька років анексований Крим може перетворитися на смітник через величезну кількість відходів. Екологи забили на сполох через гори сміття на півострові, повідомляють Патріоти України.

Серед наслідків назвали появу стихійних звалищ і щурів, які є переносниками багатьох хвороб. "Все це так чи інакше відіб'ється на здоров'ї жителів Криму", — попередила активістка руху "Вільний Крим" Еміне Ібраїмова.

Як заявив кримський громадський діяч Борис Яремко, проблема утилізації сміття є першочерговою. При цьому, за його словами, самопроголошена влада Криму не вживає дієвих заходів для її вирішення. "Ще кілька років — і Крим перетвориться на величезне звалище. Всі підземні джерела будуть заражені стічними водами з каналізації і сміттєвих полігонів", — застеріг він.

На масштаб проблеми звернув увагу і блогер Олександр Горський. "Кримська влада, мабуть, не до кінця розуміє ступінь загрози. Їй достатньо, що сміття вчасно вивозиться з контейнерів, а що далі — це мало кого хвилює", — розповів він.

Зазначається також, що сміттєва проблема може грати комусь на руку. Так, архітектор Ольга Вечір висловила думку, що звалища Білогорська це дуже прибутковий, так званий "отруйний бізнес", який перебуває в руках мафії, саме через яку за останні роки у Криму не з'явилося жодного сміттєспалювального підприємства.


Джерело: Крим.Реалії

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...