"Отруйний бізнес" місцевої мафії: Крим потопає у смітті, люди - у небезпеці (фото)

Саме через мафію за останні роки у Криму не з'явилося жодного сміттєспалювального підприємства.​

Звалище у Сімферополі. Фото: Крим.Реалії.

За кілька років анексований Крим може перетворитися на смітник через величезну кількість відходів. Екологи забили на сполох через гори сміття на півострові, повідомляють Патріоти України.

Серед наслідків назвали появу стихійних звалищ і щурів, які є переносниками багатьох хвороб. "Все це так чи інакше відіб'ється на здоров'ї жителів Криму", — попередила активістка руху "Вільний Крим" Еміне Ібраїмова.

Як заявив кримський громадський діяч Борис Яремко, проблема утилізації сміття є першочерговою. При цьому, за його словами, самопроголошена влада Криму не вживає дієвих заходів для її вирішення. "Ще кілька років — і Крим перетвориться на величезне звалище. Всі підземні джерела будуть заражені стічними водами з каналізації і сміттєвих полігонів", — застеріг він.

На масштаб проблеми звернув увагу і блогер Олександр Горський. "Кримська влада, мабуть, не до кінця розуміє ступінь загрози. Їй достатньо, що сміття вчасно вивозиться з контейнерів, а що далі — це мало кого хвилює", — розповів він.

Зазначається також, що сміттєва проблема може грати комусь на руку. Так, архітектор Ольга Вечір висловила думку, що звалища Білогорська це дуже прибутковий, так званий "отруйний бізнес", який перебуває в руках мафії, саме через яку за останні роки у Криму не з'явилося жодного сміттєспалювального підприємства.


Джерело: Крим.Реалії

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...