Оце так! Вчені заявили, що розмір живота впливає на роботу мозку

Британські вчені Університету Лафборо з'ясували, що розмір живота може впливати на обсяг мозку. Як показали результати, люди, які страждають ожирінням, мають обсяг мозку менший, ніж ті, у кого немає проблем з фігурою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В експерименті взяло участь близько 9000 осіб віком старше 55 років. 19% учасників мали надлишкову вагу. Перед початком експерименту у добровольців взяли заміри талії, стегон і вирахували процентне співвідношення жиру в тілі. Мозок досліджували за допомогою апарату МРТ.
Також до уваги бралися вік, рівень кров'яного тиску, наявність шкідливих звичок і спосіб життя учасників. Отримані дані підтвердили припущення про зв'язок впливу зайвої ваги на обсяг мозку. "Жир може провокувати імунну систему до надмірної активації, яка шкодить мозку і примушує його зменшуватися в розмірі, підвищуючи тим самим ймовірність втрати пам'яті", - зазначили вчені.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...