Парубій хоче пришвидшити розгляд "справи Новинського"

Спікер пропонує спростити отримання дозволу на арешт нардепів.

Новинський присулжує в церкві. Фото: "Новинарня"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає фракції розглянути законопроекти, які покликані спростити отримання дозволу на арешт чи взяття під варту народний депутатів. Про це він сказав, розпочинаючи погоджувальну раду парламенту, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську Правду".

За словами Парубія, відповідні проекти законів підготував апарат Верховної Ради та фракція "Самопоміч". "Минулого тижня надійшли документи від Генеральної прокуратури щодо справи народного депутата Вадима Новинського. Я ще раз закликаю регламентний комітет чимшвидше прийняти рішення, щоб ми могли чимшвидше цього тижня поставити на порядок денний і розглянути питання щодо зняття недоторканності з народного депутата", – сказав спікер.

"Також у четвер на погоджувальній раді я звернувся до голів фракцій з пропозицією розглянути законопроект, який би спростив механізм для отримання дозволу на арешт чи на взяття піл варту народного депутата України", – заявив Парубій. Він зазначив, що апарат ВР підготував відповідний законопроект і "Самопоміч" підготувала.

"Прошу усіх голів фракцій розглянути ці законопроекти, щоб ми змогли спростити цю процедуру, яка займає багато часу, і дуже часто через цю бюрократичну перепону надто багато часу проходить від подання генерального прокурора до рішення Верховної Ради", – сказав Парубій. "Я сподіваюся, що голови фракцій – я всім передам офіційно цей законопроект – зможуть висловити свої пропозиції з цього приводу", – додав він.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...