Патріарх Кирило хоче знести центр 100-тисячного міста у Підмосков'ї заради будівництва "православного Ватикану"

В адміністрації міста про плани РПЦ дізналися зі ЗМІ та сприйняли їх з подивом.

Сергієв Посад. Фото: соцмережі.

Російська православна церква запропонувала план перебудови центральної частини підмосковного Сергієва Посада і створення там «православного Ватикану». Про це стало відомо «Російській службі Бі-бі-сі», передають Патріоти України.

Зараз в центрі міста знаходяться будівля адміністрації міста, два готелі, торговий центр, парк розваг, будинок культури, критий ринок і кілька житлових будинків. Все це, згідно з планом РПЦ, планується знести. Замість цього там пропонують побудувати бібліотеку, кілька церковних установ, молодіжний центр, а також конгрес і медіа-центри.
У серпні глава церковної ради з мистецтва, архітектури і реставрації, протоієрей Леонід Калінін повідомив, що Сергієв Посад потрібно буде «очистити від радянської спадщини» і «чужого архітектурного стилю». На його думку, люди, які проживають в житлових будинках, будуть раді переселитися. Калінін розповів, що проект перебудови центру Сергієва Посада схвалений патріархом Кирилом і президентом Росії Володимиром Путіним, а також радою Сергієвої Лаври.

В кінці 2017 року проект перебудови центру міста доручили конструкторському бюро «Стрілка». Колишній мер міста Сергій Пахомов і джерело, знайоме з ходом ведення проекту, розповіли, що в плані «Стрілки» масовий знос будинків в центрі міста не планується. За словами Пахомова, планується знести кілька «жахливих будинків», але житлові будівлі в їх число не входять. Джерело при цьому уточнює, що знесення будівлі адміністрації можливе.

В адміністрації міста про плани РПЦ дізналися зі ЗМІ та сприйняли їх з подивом. «В адміністрації були здивовані, коли дізналися, що півміста планується знести. Церква планує створити православний центр, хоча спочатку йшлося про збереження історичної частини міста. Були громадські слухання, приїжджала "Стрілка" і йшла розмова про те, що можна зберегти, а не зруйнувати», - розповіло джерело в міській адміністрації.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...